Mexický sekaný řízek
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli omáčka |
150 ml |
Cibule |
2 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Feferony |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
80 ml |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Maso mleté - mix |
400 g |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
400 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Jednu oloupanou cibuli, česnek a očištěnou feferonku nasekáme. Mleté maso promícháme s cibulí, strouhankou, koriandrem, vejcem, polovinou česneku a feferonek. Osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme 6 řízků.
- Zbylou oloupanou cibuli, očištěné papriky a rajčata nakrájíme nadrobno, fazole scedíme a necháme okapat.
- Cibuli, česnek, feferonky a papriky podusíme na lžíci rozehřátého oleje. Přimícháme rajčata a fazole, podlijeme vývarem a chilli omáčkou. Zvolna vaříme asi 10 minut.
- Připravené řízky osmažíme po obou stranách na oleji.
- Do omáčky přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nadrobno nakrájenou dužinu z avokáda.
- Řízky upravíme na talíře s omáčkou a podáváme.