Mexický sekaný řízek

Ingredience


Avokádo 1 ks
Česnek 3 stroužek
Chilli omáčka 150 ml
Cibule 2 ks
Cibulka jarní 2 ks
Fazole červené sterilované 400 g
Feferony 1 ks
Hovězí vývar základní 80 ml
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Maso mleté - mix 400 g
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 3 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 400 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jednu oloupanou cibuli, česnek a očištěnou feferonku nasekáme. Mleté maso promícháme s cibulí, strouhankou, koriandrem, vejcem, polovinou česneku a feferonek. Osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme 6 řízků.
  2. Zbylou oloupanou cibuli, očištěné papriky a rajčata nakrájíme nadrobno, fazole scedíme a necháme okapat.
  3. Cibuli, česnek, feferonky a papriky podusíme na lžíci rozehřátého oleje. Přimícháme rajčata a fazole, podlijeme vývarem a chilli omáčkou. Zvolna vaříme asi 10 minut.
  4. Připravené řízky osmažíme po obou stranách na oleji.
  5. Do omáčky přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nadrobno nakrájenou dužinu z avokáda.
  6. Řízky upravíme na talíře s omáčkou a podáváme.