Farfalle se sépiemi a hráškem
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
60 g |
Hrášek |
200 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
40 g |
Rajčata |
500 g |
Sépie |
600 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Farfalle |
300 g |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme petrželku a najemno nasekáme. Oloupeme stroužek česneku. Vyjmeme ze sépií hřbetní kost, odstraníme zobáček, oči, oloupeme je, vykucháme a pokrájíme na kousky.
- Oloupeme cibuli, pokrájíme ji na tenká kolečka, podusíme v pánvi s olejem a trochou vody, přidáme sépie, pálivou papričku, oloupané stroužky česneku a část petrželky, vše zprudka podusíme. Přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit. Pak přidáme rajčata a hrášek, trochu soli a vše ještě 20 minut dusíme.
- Uvaříme těstoviny.Promícháme s připravenou omáčkou, posypeme zbývající petrželkou a ihned podáváme.