Farfalle se sépiemi a hráškem

Ingredience


Česnek 2 ks
Chilli paprička 1 ks
Cibule 60 g
Hrášek 200 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 40 g
Rajčata 500 g
Sépie 600 g
Sůl 5 g
Těstoviny Farfalle 300 g
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme petrželku a najemno nasekáme. Oloupeme stroužek česneku. Vyjmeme ze sépií hřbetní kost, odstraníme zobáček, oči, oloupeme je, vykucháme a pokrájíme na kousky.
  2. Oloupeme cibuli, pokrájíme ji na tenká kolečka, podusíme v pánvi s olejem a trochou vody, přidáme sépie, pálivou papričku, oloupané stroužky česneku a část petrželky, vše zprudka podusíme. Přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit. Pak přidáme rajčata a hrášek, trochu soli a vše ještě 20 minut dusíme.
  3. Uvaříme těstoviny.Promícháme s připravenou omáčkou, posypeme zbývající petrželkou a ihned podáváme.