Salát s nivou a hruškami

Ingredience


Bazalka 8 ks
Čekanka 1 ks
Cibule červená 1 ks
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Hrušky 2 ks
Mrkev kořen 1 ks
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Ořechy vlašské 60 g
Rajčata 4 ks
Salát listový Dubáček 1 ks
Salát Polníček 60 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Niva (Rokfór) 250 g
Těstoviny Orecchiette 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, po scezení necháme vychladnout. Hrušky rozkrojíme na půlky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Aby nezhnědly, smícháme je s 1 lžičkou citronové šťávy.
  2. Do mísy natrháme salát a čekanku. Přidáme sýr nakrájený na kostičky, rajčata na čtvrtky, posekané ořechy, připravené hrušky, nastrouhanou mrkev, cibuli nakrájenou na tenké plátky, 8 lístků bazalky, polníček a vychladlé těstoviny. Salát zalijeme zálivkou připravenou smícháním citronové šťávy s octem a olejem. Zálivku osolíme a opepříme.
  3. Ihned podáváme, dokud je salát svěží.