Salát s nivou a hruškami
Ingredience
Bazalka |
8 ks |
Čekanka |
1 ks |
Cibule červená |
1 ks |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Hrušky |
2 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
60 g |
Rajčata |
4 ks |
Salát listový Dubáček |
1 ks |
Salát Polníček |
60 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Niva (Rokfór) |
250 g |
Těstoviny Orecchiette |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, po scezení necháme vychladnout. Hrušky rozkrojíme na půlky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Aby nezhnědly, smícháme je s 1 lžičkou citronové šťávy.
- Do mísy natrháme salát a čekanku. Přidáme sýr nakrájený na kostičky, rajčata na čtvrtky, posekané ořechy, připravené hrušky, nastrouhanou mrkev, cibuli nakrájenou na tenké plátky, 8 lístků bazalky, polníček a vychladlé těstoviny. Salát zalijeme zálivkou připravenou smícháním citronové šťávy s octem a olejem. Zálivku osolíme a opepříme.
- Ihned podáváme, dokud je salát svěží.