Cannelloni s lososem

Ingredience


Canneloni 350 g
Česnek 1 ks
Kaviár 20 g
Losos uzený 300 g
Máslo čerstvé 50 g
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 40 g
Šalotka 50 g
Špenát listový čerstvý 250 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 200 ml
Vývar rybí 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme cannelloni. Připravíme náplň. Lososí maso osušíme a pokrájíme na kousky. Petrželku a pažitku jemně nasekáme. Šalotku a česnek nasekáme, česnek lehce rozmačkáme.
  2. Očistíme listy špenátu a necháme 2-3 minuty v nepřilnavé pánvi na sporáku. Občas je zamícháme, aby se vypařila veškerá voda. Trochu osolíme, vyjmeme z pánve a na jemno nasekáme. V pánvi rozehřejeme 30 g másla, osmažíme na něm lehce česnek, přidáme kousky rybího masa, za častého míchání je 2-3 minuty při vyšší teplotě smažíme. Osolíme, opepříme a posypeme trochou petrželky. Potom je děrovanou lžící vyjmeme a dáme stranou.
  3. V téže pánvi osmažíme šalotku, přidáme nasekaný špenát a pár minut všechno podusíme. Přidáme znovu rybí maso, minutu dusíme a opatrně ho obracíme a necháme vychladnout. Pak přidáme zbytek nasekané petrželky a nasekanou pažitku, vejce, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, všechny ingredience dobře promícháme. Připravenou směsi naplníme cannelloni, narovnáme je do zapékací nádoby vymazané máslem. Povrch poklademe zbývajícím pokrájeným máslem.
  4. Připravíme omáčku. Šalotku, petrželku a pažitku nasekáme. Do pánve nalijeme rybí vývar, přilijeme bílé víno a smetanu, přidáme nasekanou šalotku a dvě třetiny tekutiny vyvaříme. Mezitím dáme cannelloni, přikryté hliníkovou fólií, na 8-10 minut prohřát do trouby předehřáté na 180 °C. Omáčku propasírujeme, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme nasekanou petrželku, pažitku a kaviár. Cannelloni podáváme horké s omáčkou a kaviárem.