Cannelloni s lososem
Ingredience
Canneloni |
350 g |
Česnek |
1 ks |
Kaviár |
20 g |
Losos uzený |
300 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
40 g |
Šalotka |
50 g |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar rybí |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvaříme cannelloni. Připravíme náplň. Lososí maso osušíme a pokrájíme na kousky. Petrželku a pažitku jemně nasekáme. Šalotku a česnek nasekáme, česnek lehce rozmačkáme.
- Očistíme listy špenátu a necháme 2-3 minuty v nepřilnavé pánvi na sporáku. Občas je zamícháme, aby se vypařila veškerá voda. Trochu osolíme, vyjmeme z pánve a na jemno nasekáme. V pánvi rozehřejeme 30 g másla, osmažíme na něm lehce česnek, přidáme kousky rybího masa, za častého míchání je 2-3 minuty při vyšší teplotě smažíme. Osolíme, opepříme a posypeme trochou petrželky. Potom je děrovanou lžící vyjmeme a dáme stranou.
- V téže pánvi osmažíme šalotku, přidáme nasekaný špenát a pár minut všechno podusíme. Přidáme znovu rybí maso, minutu dusíme a opatrně ho obracíme a necháme vychladnout. Pak přidáme zbytek nasekané petrželky a nasekanou pažitku, vejce, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, všechny ingredience dobře promícháme. Připravenou směsi naplníme cannelloni, narovnáme je do zapékací nádoby vymazané máslem. Povrch poklademe zbývajícím pokrájeným máslem.
- Připravíme omáčku. Šalotku, petrželku a pažitku nasekáme. Do pánve nalijeme rybí vývar, přilijeme bílé víno a smetanu, přidáme nasekanou šalotku a dvě třetiny tekutiny vyvaříme. Mezitím dáme cannelloni, přikryté hliníkovou fólií, na 8-10 minut prohřát do trouby předehřáté na 180 °C. Omáčku propasírujeme, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme nasekanou petrželku, pažitku a kaviár. Cannelloni podáváme horké s omáčkou a kaviárem.