Husa na podpoušťce
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
30 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
1.5 dl |
Husí maso pečené |
600 g |
Husí sádlo |
20 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř černý celý |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 ks |
Víno bílé |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpustíme husí sádlo, přisypeme najemno nakrájenou cibuli, tymián, bobkový list, několik kuliček celého pepře a osmahneme.
- Přidáme zbylé 4 porce upečené husy, zalijeme vývarem nebo vodou a chvíli podusíme.
- Z másla a mouky si zhotovíme tmavší jíšku, do ní přidáme šťávu z pečené husy, trochu citronové šťávy a kůry, bílé víno a dle chuti rozředíme vývarem.
- Vložíme husu a necháme ještě chvilku podusit. Omáčka má mít nakyslou chuť.