Husa na podpoušťce

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 30 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Hovězí vývar základní 1.5 dl
Husí maso pečené 600 g
Husí sádlo 20 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý celý 3 ks
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 ks
Víno bílé 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpustíme husí sádlo, přisypeme najemno nakrájenou cibuli, tymián, bobkový list, několik kuliček celého pepře a osmahneme.
  2. Přidáme zbylé 4 porce upečené husy, zalijeme vývarem nebo vodou a chvíli podusíme.
  3. Z másla a mouky si zhotovíme tmavší jíšku, do ní přidáme šťávu z pečené husy, trochu citronové šťávy a kůry, bílé víno a dle chuti rozředíme vývarem.
  4. Vložíme husu a necháme ještě chvilku podusit. Omáčka má mít nakyslou chuť.