Terina s kuřecími prsy a liškami

Ingredience


Česnek 2 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 polévková lžíce
Vepřová krkovička 500 g
Bránice 1 ks
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 150 g
Kuřecí prsa 500 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sherry brandy 3 polévková lžíce
Strouhanka 100 g
Sůl 0.5 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou vepřovou krkovičku (bez kosti) pokrájíme na menší kusy, které pomeleme s česnekem na masovém mlýnku a odložíme do mísy, ochutíme solí, černým pepřem a dobře směs promícháme. Omytá kuřecí prsa pokrájíme na tenké nudličky a odložíme do hlubší mísy. Oloupanou cibuli s omytou natí petržele drobně nakrájíme. Čerstvé houby - lišky očistíme, omyjeme a nahrubo pokrájíme.
  2. V pánvi na rozpuštěném másle si zpěníme cibuli, pak k ní přidáme houby a petržel, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 10-15 minut. Podušenou směs vyjmeme, odložíme do mísy k nakrájenému kuřecimu masu a v té samé pánvi na zbytku omastku krátce orestujeme pomleté maso, které vyklopíme do mísy s ostatními ingrediencemi, přidáme strouhanku, vajíčka, 3 lžíce Sherry brandy, bílý pepř, kmín a sůl podle chuti. Znovu vše důkladně promícháme a necháme 15 minut odpočinout. Mezitím si vyložíme nádobu předem namočenou vepřovou bránicí (vepřovou síťkou), kterou potom naplníme masovou směsí a překryjeme okrajem bránice (síťky), nádobu uzavřeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a dáme péct do předem vyhřáté trouby 180°C. Pečeme 1 hodinu.
  3. Vychladlou terinu dáme do chladničky a podáváme až druhý den s chlebem a čerstvou zeleninou.