Terina s kuřecími prsy a liškami
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Vepřová krkovička |
500 g |
Bránice |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
150 g |
Kuřecí prsa |
500 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sherry brandy |
3 polévková lžíce |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou vepřovou krkovičku (bez kosti) pokrájíme na menší kusy, které pomeleme s česnekem na masovém mlýnku a odložíme do mísy, ochutíme solí, černým pepřem a dobře směs promícháme. Omytá kuřecí prsa pokrájíme na tenké nudličky a odložíme do hlubší mísy. Oloupanou cibuli s omytou natí petržele drobně nakrájíme. Čerstvé houby - lišky očistíme, omyjeme a nahrubo pokrájíme.
- V pánvi na rozpuštěném másle si zpěníme cibuli, pak k ní přidáme houby a petržel, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 10-15 minut. Podušenou směs vyjmeme, odložíme do mísy k nakrájenému kuřecimu masu a v té samé pánvi na zbytku omastku krátce orestujeme pomleté maso, které vyklopíme do mísy s ostatními ingrediencemi, přidáme strouhanku, vajíčka, 3 lžíce Sherry brandy, bílý pepř, kmín a sůl podle chuti. Znovu vše důkladně promícháme a necháme 15 minut odpočinout. Mezitím si vyložíme nádobu předem namočenou vepřovou bránicí (vepřovou síťkou), kterou potom naplníme masovou směsí a překryjeme okrajem bránice (síťky), nádobu uzavřeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a dáme péct do předem vyhřáté trouby 180°C. Pečeme 1 hodinu.
- Vychladlou terinu dáme do chladničky a podáváme až druhý den s chlebem a čerstvou zeleninou.