Fagottini s jeseterem a pórkem
Ingredience
Jeseter ruský |
300 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
10 g |
Petržel - nať |
60 g |
Pórek |
6 ks |
Sůl |
20 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Víno bílé |
200 ml |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme náplň. Omyjeme plátek rybího masa. Nasekáme petrželku. V pánvi rozehřejeme olej a 3-4 minuty smažíme po obou stranách plátek rybího masa. Přilijeme bílé víno, necháme zprudka vyvařit a rybí maso osolíme a opepříme. Maso vyjmeme, nasekáme a dáme do mísy. Přidáme nasekanou petrželku, vejce a osolíme. Všechny ingredience dobře promícháme.
- Z mouky, 2 vajec a špetky soli připravíme vláčné těsto. Rozválíme ho na tenký plát a vykrájíme kolečka o průměru 6 cm. Doprostřed každého kolečka dáme připravenou náplň a uzavřeme.
- Připravíme omáčku. Pórek pokrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo a kolečka pórku osmažíme, aby nezhnědla. Osolíme, opepříme a přelijeme bílým vínem. 30 minut za občasného zamíchání vaříme.
- V hrnci uvedeme osolenou vodu a uvaříme fagottini. Al dente scedíme, promícháme s pórkovou omáčkou a horké podáváme.