Fagottini s jeseterem a pórkem

Ingredience


Jeseter ruský 300 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 10 g
Petržel - nať 60 g
Pórek 6 ks
Sůl 20 g
Vejce slepičí 3 ks
Víno bílé 200 ml
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme náplň. Omyjeme plátek rybího masa. Nasekáme petrželku. V pánvi rozehřejeme olej a 3-4 minuty smažíme po obou stranách plátek rybího masa. Přilijeme bílé víno, necháme zprudka vyvařit a rybí maso osolíme a opepříme. Maso vyjmeme, nasekáme a dáme do mísy. Přidáme nasekanou petrželku, vejce a osolíme. Všechny ingredience dobře promícháme.
  2. Z mouky, 2 vajec a špetky soli připravíme vláčné těsto. Rozválíme ho na tenký plát a vykrájíme kolečka o průměru 6 cm. Doprostřed každého kolečka dáme připravenou náplň a uzavřeme.
  3. Připravíme omáčku. Pórek pokrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo a kolečka pórku osmažíme, aby nezhnědla. Osolíme, opepříme a přelijeme bílým vínem. 30 minut za občasného zamíchání vaříme.
  4. V hrnci uvedeme osolenou vodu a uvaříme fagottini. Al dente scedíme, promícháme s pórkovou omáčkou a horké podáváme.