Nočky krupičné z odpalovaného těsta

Ingredience


Máslo čerstvé 25 g
Mléko polotučné 1.5 dl
Pšeničná krupice 40 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko mírně osolíme, přidáme trošku másla a přivedeme k varu.
  2. Jakmile se mléko začne vařit, zmírníme oheň a za stálého míchání budeme vsypávat krupici. Budeme míchat tak dlouho, dokud se nám těsto přestane chytat dna nádoby..
  3. Poté těsto odstavíme a jakmile bude z poloviny vychladlé, vmícháme jedno vejce.
  4. Malou lžičkou namočenou v horké vodě budeme tvarovat malé, podlouhlé nočky, které klepnutím vhazujeme do vařící polévky.
  5. Nočky vaříme cca 8 - 10 minut.