Nočky krupičné z odpalovaného těsta
Ingredience
Máslo čerstvé |
25 g |
Mléko polotučné |
1.5 dl |
Pšeničná krupice |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mléko mírně osolíme, přidáme trošku másla a přivedeme k varu.
- Jakmile se mléko začne vařit, zmírníme oheň a za stálého míchání budeme vsypávat krupici. Budeme míchat tak dlouho, dokud se nám těsto přestane chytat dna nádoby..
- Poté těsto odstavíme a jakmile bude z poloviny vychladlé, vmícháme jedno vejce.
- Malou lžičkou namočenou v horké vodě budeme tvarovat malé, podlouhlé nočky, které klepnutím vhazujeme do vařící polévky.
- Nočky vaříme cca 8 - 10 minut.