Chobotničky s rýží
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Chobotnice |
350 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
60 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
60 g |
Rajčata |
300 g |
Rýže Basmati |
300 g |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
5 g |
Vývar rybí |
750 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme chapadla chobotniček a vaříme 20 minut v osolené vodě. Scedíme, stáhneme kůži, pokrájíme na kousky. Oloupeme šalotku, stroužek česneku a cibuli, které podrtíme. Petrželku nasekáme.
- Rajčata spaříme a nahrubo nasekáme. Do pánve nalijeme olej, přidáme česnek, nasekanou šalotku, petrželku. Nasekanou šalotku osmažíme a přidáme pokrájená chapadla chobotniček, smažíme 2-3 minuty. Přisypeme nasekaná rajčata, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše podusíme za občasného zamíchání. Vše posypeme nasekanou petrželkou.
- Připravíme rýži. Uvedeme do varu rybí vývar. Do zapékací nádoby dáme 20 g másla. Nasekanou cibuli osmažíme. Přisypeme rýži, smažíme za občasného zamíchání 2 minuty. Přilijeme vařící rybí vývar.
- Zamícháme, zakryjeme pekáč pokličkou a dáme vařit rýži na 18 minut do předehřáté trouby na 190 °C, nemícháme. Pekáč vytáhneme z trouby, vmícháme kousky pokrájeného másla a rýži promícháme. Hotovou rýži přendáme na servírovací mísu a přelijeme omáčkou s chapadly. Hotový pokrm podáváme horký.