Chobotničky s rýží

Ingredience


Česnek 1 ks
Chobotnice 350 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 60 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 60 g
Rajčata 300 g
Rýže Basmati 300 g
Šalotka 1 ks
Sůl 5 g
Vývar rybí 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme chapadla chobotniček a vaříme 20 minut v osolené vodě. Scedíme, stáhneme kůži, pokrájíme na kousky. Oloupeme šalotku, stroužek česneku a cibuli, které podrtíme. Petrželku nasekáme.
  2. Rajčata spaříme a nahrubo nasekáme. Do pánve nalijeme olej, přidáme česnek, nasekanou šalotku, petrželku. Nasekanou šalotku osmažíme a přidáme pokrájená chapadla chobotniček, smažíme 2-3 minuty. Přisypeme nasekaná rajčata, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše podusíme za občasného zamíchání. Vše posypeme nasekanou petrželkou.
  3. Připravíme rýži. Uvedeme do varu rybí vývar. Do zapékací nádoby dáme 20 g másla. Nasekanou cibuli osmažíme. Přisypeme rýži, smažíme za občasného zamíchání 2 minuty. Přilijeme vařící rybí vývar.
  4. Zamícháme, zakryjeme pekáč pokličkou a dáme vařit rýži na 18 minut do předehřáté trouby na 190 °C, nemícháme. Pekáč vytáhneme z trouby, vmícháme kousky pokrájeného másla a rýži promícháme. Hotovou rýži přendáme na servírovací mísu a přelijeme omáčkou s chapadly. Hotový pokrm podáváme horký.