Bakaliaros na cibuli
Ingredience
Cibule |
1 kg |
Filé z aljašské tresky |
1.5 kg |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Olej rostlinný |
0.5 dl |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
0.5 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Filety z tresky nakrájíme na menší porce, obalíme v hladké mouce a osmažíme v hluboké pánvi na oleji. Odložíme na talíř, pánev vytřeme papírovým ubrouskem, rozpustíme máslo a na něm usmažíme cibuli, nakrájenou na kolečka. Přidáme rozmixovaná rajčata, osolíme, opepříme, necháme na mírném ohni asi 15 minut povařit.
- Na takto připravenou omáčku vložíme osmažené kousky ryby, podlijeme mírně vodou a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.
- Ihned podáváme například s chlebem.