Bakaliaros na cibuli

Bakaliaros na cibuli - obrázek

Ingredience


Cibule 1 kg
Filé z aljašské tresky 1.5 kg
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Olej rostlinný 0.5 dl
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 10 g
Voda pitná 0.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z tresky nakrájíme na menší porce, obalíme v hladké mouce a osmažíme v hluboké pánvi na oleji. Odložíme na talíř, pánev vytřeme papírovým ubrouskem, rozpustíme máslo a na něm usmažíme cibuli, nakrájenou na kolečka. Přidáme rozmixovaná rajčata, osolíme, opepříme, necháme na mírném ohni asi 15 minut povařit.
  2. Na takto připravenou omáčku vložíme osmažené kousky ryby, podlijeme mírně vodou a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.
  3. Ihned podáváme například s chlebem.