Česnekové brambory s rozmarýnem
Ingredience
Brambory |
700 g |
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
0.5 ks |
Sůl mořská |
2 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Neloupané malé, dobře oprané a omyté brambory vaříme asi 20 minut ve vodě tak silně osolené, že plavou na povrchu. Vodu z uvařených brambor slijeme.
- Česnek a cibuli nasekáme nadrobno, přisypeme nadrobno nasekaný tymián a lístky rozmarýnu a opékáme dozlatova na rozehřátém oleji.
- Připravenou směs nasypeme na brambory, dobře promícháme a případně dochutíme solí.
- Podáváme horké.