Česnekové brambory s rozmarýnem

Ingredience


Brambory 700 g
Česnek 6 stroužek
Cibule 1 ks
Olej olivový 6 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 0.5 ks
Sůl mořská 2 kávová lžička
Tymián čerstvý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Neloupané malé, dobře oprané a omyté brambory vaříme asi 20 minut ve vodě tak silně osolené, že plavou na povrchu. Vodu z uvařených brambor slijeme.
  2. Česnek a cibuli nasekáme nadrobno, přisypeme nadrobno nasekaný tymián a lístky rozmarýnu a opékáme dozlatova na rozehřátém oleji.
  3. Připravenou směs nasypeme na brambory, dobře promícháme a případně dochutíme solí.
  4. Podáváme horké.