Paprikové brambory se šalotkou

Ingredience


Brambory 170 g
Česnek 2 stroužek
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Šalotka 5 ks
Sůl mořská 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Neloupané brambory důkladně opereme a omyjeme a vaříme 20 minut ve vodě tak osolené, až v ní brambory plavou na povrchu. Když se brambory uvaří, vodu slijeme.
  2. Česnek, šalotku a petrželovou nať nasekáme nadrobno a osmahneme dozlatova na rozehřátém oleji. Těsně před koncem smažení posypeme směs mletou paprikou.
  3. Směs a brambory promícháme. Je-li potřeba, dochutíme solí.
  4. Podáváme horké.