Indonéský salát

Ingredience


Ananas 300 g
Arašídy 180 g
Brambory 1 kg
Celer řapíkatý 3 ks
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 8 ks
Kuřecí maso vařené 250 g
Limetková šťáva 60 ml
Máslo arašídové 100 g
Mrkev kořen 2 ks
Mungo klíčky 180 g
Olej olivový 80 ml
Olej sezamový 30 ml
Omáčka sojová světlá 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme brambory doměkka, scedíme, necháme zchladnout, nakrájíme na kostičky a přendáme do salátové mísy.
  2. Do mísy přidáme ananas nakrájený na kostičky, nastrouhanou mrkev, naklíčené mungo, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, celer nakrájený na nudličky, nesolené arašídy a nakrájené uvařené kuřecí prsní řízky. Vše důkladně promícháme.
  3. Arašídové máslo vložíme do misky a postupně vyšleháme olivový olej a světlou sójovou omáčku. Vmícháme chilli papričku, sezamový olej a limetkovou šťávu.
  4. Hotový salát přelijeme zálivkou, promícháme a hned podáváme.