Indonéský salát
Ingredience
Ananas |
300 g |
Arašídy |
180 g |
Brambory |
1 kg |
Celer řapíkatý |
3 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
8 ks |
Kuřecí maso vařené |
250 g |
Limetková šťáva |
60 ml |
Máslo arašídové |
100 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Mungo klíčky |
180 g |
Olej olivový |
80 ml |
Olej sezamový |
30 ml |
Omáčka sojová světlá |
50 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvaříme brambory doměkka, scedíme, necháme zchladnout, nakrájíme na kostičky a přendáme do salátové mísy.
- Do mísy přidáme ananas nakrájený na kostičky, nastrouhanou mrkev, naklíčené mungo, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, celer nakrájený na nudličky, nesolené arašídy a nakrájené uvařené kuřecí prsní řízky. Vše důkladně promícháme.
- Arašídové máslo vložíme do misky a postupně vyšleháme olivový olej a světlou sójovou omáčku. Vmícháme chilli papričku, sezamový olej a limetkovou šťávu.
- Hotový salát přelijeme zálivkou, promícháme a hned podáváme.