Tuňák na citronu s čínskými nudlemi
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Chilli omáčka |
20 ml |
Chilli paprička |
1 ks |
Chřest bílý |
250 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová tráva |
2 ks |
Hrášek |
125 g |
Limetková šťáva |
20 ml |
Mléko kokosové |
125 ml |
Nudle vaječné |
250 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
20 ml |
Olej sezamový |
5 ml |
Omáčka rybí |
20 ml |
Omáčka sójová |
20 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Tuňák v oleji |
150 g |
Voda pitná |
2 l |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nudle uvaříme podle návodu na obalu.
- Smícháme nasekanou bazalku, mléko, rybí, chilli a sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Směs promícháme a odložíme.
- Na wok pánvi na arašídovém i sezamovém oleji smažíme tři minuty osminky cibule, nastrouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku a kousky citronové trávy.
- Z tuňáka vykrojíme tři steaky, ty nakrájíme na nudličky a přidáme je do wok pánve na tři minuty. Směs zamícháme a vyjmeme ji.
- Do pánve dáme kousky chřestu, nudličky papriky, hrášek a směs restujeme tři minuty doměkka.
- Přidáme maso a omáčku, povaříme ji tři minuty na mírném ohni do zhoustnutí a nakonec opepříme.
- Pokrm podáváme okamžitě s omáčkou a nudlemi.