Tuňák na citronu s čínskými nudlemi

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Chilli omáčka 20 ml
Chilli paprička 1 ks
Chřest bílý 250 g
Cibule 1 ks
Citronová tráva 2 ks
Hrášek 125 g
Limetková šťáva 20 ml
Mléko kokosové 125 ml
Nudle vaječné 250 g
Olej arašídový (podzemnicový) 20 ml
Olej sezamový 5 ml
Omáčka rybí 20 ml
Omáčka sójová 20 ml
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Tuňák v oleji 150 g
Voda pitná 2 l
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudle uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Smícháme nasekanou bazalku, mléko, rybí, chilli a sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Směs promícháme a odložíme.
  3. Na wok pánvi na arašídovém i sezamovém oleji smažíme tři minuty osminky cibule, nastrouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku a kousky citronové trávy.
  4. Z tuňáka vykrojíme tři steaky, ty nakrájíme na nudličky a přidáme je do wok pánve na tři minuty. Směs zamícháme a vyjmeme ji.
  5. Do pánve dáme kousky chřestu, nudličky papriky, hrášek a směs restujeme tři minuty doměkka.
  6. Přidáme maso a omáčku, povaříme ji tři minuty na mírném ohni do zhoustnutí a nakonec opepříme.
  7. Pokrm podáváme okamžitě s omáčkou a nudlemi.