Korušky po mlynářsku
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Citrony |
0.5 ks |
Koruška mořská |
400 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Korušky očistíme, nařízneme, osolíme, opepříme, lehce obalíme v mouce. Smažíme po obou stranách v rozehřátém másle na pánvi. Usmažené ryby pokládáme na ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.
- Do zbylého másla na pánvi přidáme lžíci čerstvého másla, rozehřejeme, zakapeme šťávou z půlky citronu.
- Ryby rozdělíme na talíře a přelijeme citronovým máslem. Podáváme s vařeným bramborem.