Korušky po mlynářsku

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Citrony 0.5 ks
Koruška mořská 400 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Korušky očistíme, nařízneme, osolíme, opepříme, lehce obalíme v mouce. Smažíme po obou stranách v rozehřátém másle na pánvi. Usmažené ryby pokládáme na ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.
  2. Do zbylého másla na pánvi přidáme lžíci čerstvého másla, rozehřejeme, zakapeme šťávou z půlky citronu.
  3. Ryby rozdělíme na talíře a přelijeme citronovým máslem. Podáváme s vařeným bramborem.