Filety z makrely se slávkami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
40 g |
Mušle slávky |
600 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
800 ml |
Makrela - filety |
400 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z makrely osolíme, opepříme, lehce obalíme v mouce a vyrovnáme do máslem vymazaného pekáčku.
- Zalijeme rozpuštěným máslem a posypeme posekanou petrželkou.
- Do hrnce s vodou vložíme slávky, pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, sůl a pepř.
- Přivedeme k varu a jakmile se slávky začnou otevírat, stáhneme hrnec z ohně. Počkáme, až se otevřou všechny a opatrně je vyndáme.
- Slávky přidáme k makrelám, zalijeme trochou vývaru ze slávek a pečeme na prudkém ohni asi 30 minut.