Filety z makrely se slávkami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 40 g
Mušle slávky 600 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 10 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 800 ml
Makrela - filety 400 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z makrely osolíme, opepříme, lehce obalíme v mouce a vyrovnáme do máslem vymazaného pekáčku.
  2. Zalijeme rozpuštěným máslem a posypeme posekanou petrželkou.
  3. Do hrnce s vodou vložíme slávky, pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, sůl a pepř.
  4. Přivedeme k varu a jakmile se slávky začnou otevírat, stáhneme hrnec z ohně. Počkáme, až se otevřou všechny a opatrně je vyndáme.
  5. Slávky přidáme k makrelám, zalijeme trochou vývaru ze slávek a pečeme na prudkém ohni asi 30 minut.