Stehýnka na sardelích
Ingredience
Bujón slepičí |
0.5 kostka |
Cibule |
2 ks |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Sardelová pasta |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá a oschlá stehýnka potřeme sardelovou pastou a obalíme v mouce. Na oleji a na másle je po obou stranách opečeme. Zalijeme vodou a posypeme na plátky nakrájenou cibulí a přidáme bujon.
- Uzavřeme hrnec a vaříme asi 15 minut.
- Potom vypneme zdroj tepla a jakmile se víko uvolní, zkusíme, zda je maso měkké. Pokud ano,ochutnáme a dle potřeby dochutíme solí.
- Zahušťovat pokrm již nemusíme, protože stehýnka již byla obalena v mouce.