Stehýnka na sardelích

Ingredience


Bujón slepičí 0.5 kostka
Cibule 2 ks
Kuřecí stehna 4 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Sardelová pasta 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá a oschlá stehýnka potřeme sardelovou pastou a obalíme v mouce. Na oleji a na másle je po obou stranách opečeme. Zalijeme vodou a posypeme na plátky nakrájenou cibulí a přidáme bujon.
  2. Uzavřeme hrnec a vaříme asi 15 minut.
  3. Potom vypneme zdroj tepla a jakmile se víko uvolní, zkusíme, zda je maso měkké. Pokud ano,ochutnáme a dle potřeby dochutíme solí.
  4. Zahušťovat pokrm již nemusíme, protože stehýnka již byla obalena v mouce.