Etiopské kuře
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Hřebíček |
8 ks |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Koriandr mletý |
0.5 kávová lžička |
Nové koření celé |
7 ks |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Skořice celá |
1 ks |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
8 ks |
Kuřecí prsa |
685 g |
Limetka |
2 ks |
Máslo čerstvé |
28 g |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
235 ml |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do misky vymačkáme šťávu z limetek a přidáme sůl. Kuřecí prsíčka bez kosti nakrájíme na malé kousky a přidáme do misky. Necháme kuře alespoň hodinu marinovat v lednici. Máslo rozpustíme na středním plameni v remosce nebo hrnci. Připravíme chilli papričky, které zbavíme semínek a nasekáme. Utřeme nebo nasekáme česnek, nastrouháme zázvor a jarní cibulku nasekáme na jemno. Vše dáme do hrnce a smažíme 3-5 minut, dokud česnek nezhnědne. Přidáme koření Berberé a zbytek soli. Zamícháme a necháme několik minut povařit. Nakonec přidáme nakrájené rajče a přidáme vodu. Všechno necháme 5-10 minut provařit.
- Dále přidáme kuřecí kousky. Musí být ponořené v omáčce. Přikryjeme hrnec pokličkou a necháme 25-30 minut provařit, dokud nebude kuře hotové. Pravidelně mícháme, aby se nám kuře rovnoměrně provařilo a nepřichytilo k okrajům.
-
- Koření Berberé:
- V malém hrnci na sucho opražíme všechny přísady, dokud lehce neztmavnou, ale pozor, ať je nepřipálíme. To by mělo trvat 1-2 minuty. (Pokud použijeme skořici mletou, tak tu nemusíme pražit). Necháme zchladit a spolu se skořicí dáme do kávového mlýnku a pomeleme na prášek.