Etiopské kuře

Ingredience


Chilli paprička 2 ks
Hřebíček 8 ks
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Koriandr mletý 0.5 kávová lžička
Nové koření celé 7 ks
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Skořice celá 1 ks
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 8 ks
Kuřecí prsa 685 g
Limetka 2 ks
Máslo čerstvé 28 g
Rajčata 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 235 ml
Zázvor celý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky vymačkáme šťávu z limetek a přidáme sůl. Kuřecí prsíčka bez kosti nakrájíme na malé kousky a přidáme do misky. Necháme kuře alespoň hodinu marinovat v lednici. Máslo rozpustíme na středním plameni v remosce nebo hrnci. Připravíme chilli papričky, které zbavíme semínek a nasekáme. Utřeme nebo nasekáme česnek, nastrouháme zázvor a jarní cibulku nasekáme na jemno. Vše dáme do hrnce a smažíme 3-5 minut, dokud česnek nezhnědne. Přidáme koření Berberé a zbytek soli. Zamícháme a necháme několik minut povařit. Nakonec přidáme nakrájené rajče a přidáme vodu. Všechno necháme 5-10 minut provařit.
  2. Dále přidáme kuřecí kousky. Musí být ponořené v omáčce. Přikryjeme hrnec pokličkou a necháme 25-30 minut provařit, dokud nebude kuře hotové. Pravidelně mícháme, aby se nám kuře rovnoměrně provařilo a nepřichytilo k okrajům.
  3. Koření Berberé:
  4. V malém hrnci na sucho opražíme všechny přísady, dokud lehce neztmavnou, ale pozor, ať je nepřipálíme. To by mělo trvat 1-2 minuty. (Pokud použijeme skořici mletou, tak tu nemusíme pražit). Necháme zchladit a spolu se skořicí dáme do kávového mlýnku a pomeleme na prášek.