Marinované nudličky z lososa

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Citronová tráva 1 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Losos - filety 250 g
Máslo čerstvé 15 g
Olej slunečnicový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová šťáva 125 ml
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kousky citronové trávy smícháme se sójovou omáčkou, pomerančovou šťávou, polovinou nasekaného kopru, nasekanou bazalkou a zázvorem a jedním prolisovaným stroužkem česneku, solí a pepřem podle chuti. Nudličky lososa naložíme do marinády a dáme je na dvě hodiny do chladničky.
  2. Po okapání nudličky smažíme na oleji dvě minuty z obou stran. Pak je vyjmeme a rozložíme na talíře.
  3. Marinádu povaříme dvě minuty na pánvi, vmícháme kousky másla a až se rozpustí, nalijeme je na lososa.
  4. Posypeme je koprem a bazalkou.