Marinované nudličky z lososa
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová tráva |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Losos - filety |
250 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová šťáva |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kousky citronové trávy smícháme se sójovou omáčkou, pomerančovou šťávou, polovinou nasekaného kopru, nasekanou bazalkou a zázvorem a jedním prolisovaným stroužkem česneku, solí a pepřem podle chuti. Nudličky lososa naložíme do marinády a dáme je na dvě hodiny do chladničky.
- Po okapání nudličky smažíme na oleji dvě minuty z obou stran. Pak je vyjmeme a rozložíme na talíře.
- Marinádu povaříme dvě minuty na pánvi, vmícháme kousky másla a až se rozpustí, nalijeme je na lososa.
- Posypeme je koprem a bazalkou.