Kuře s bazalkou marinované v limetce

Ingredience


Bazalka 40 g
Kuřecí prsa 455 g
Limetka 2 ks
Olej stolní 45 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na marinádu smícháme v misce šťávu z limetek, nasekané bazalkové listy najemno a řepkový olej.
  2. Kuře osolíme, propícháme vidličkou nebo nožem a dáme do nádoby s mělkým dnem. Zalijeme marinádou, pořádně marinádu rozetřeme na kousky masa a necháme naložené 8 hodin nebo nejlépe přes noc.
  3. Naložené kuře dáme na pánev a smažíme na mírném plameni 20-30 minut. Zbylou marinádu si necháme stranou.
  4. Na pánev nemusíme přidávat olej, protože dostatek oleje je už v marinádě a kuře se nepřipeče.
  5. Bude-li to během pečení potřeba, potíráme kuře zbylou marinádou.