Kuře s bazalkou marinované v limetce
Ingredience
Bazalka |
40 g |
Kuřecí prsa |
455 g |
Limetka |
2 ks |
Olej stolní |
45 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Na marinádu smícháme v misce šťávu z limetek, nasekané bazalkové listy najemno a řepkový olej.
- Kuře osolíme, propícháme vidličkou nebo nožem a dáme do nádoby s mělkým dnem. Zalijeme marinádou, pořádně marinádu rozetřeme na kousky masa a necháme naložené 8 hodin nebo nejlépe přes noc.
- Naložené kuře dáme na pánev a smažíme na mírném plameni 20-30 minut. Zbylou marinádu si necháme stranou.
- Na pánev nemusíme přidávat olej, protože dostatek oleje je už v marinádě a kuře se nepřipeče.
- Bude-li to během pečení potřeba, potíráme kuře zbylou marinádou.