Těstoviny s chřestem a šunkou

Ingredience


Chřest bílý 450 g
Cibulka jarní 1 ks
Máslo čerstvé 55 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 170 ml
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 50 g
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny konzumní 455 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle a oleji osmažíme kolečka cibulky, vmícháme kousky šunky a za dvě minuty přidáme kousky chřestu.
  2. Směs mícháme pět minut, pak vlijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Osolíme, opepříme.
  3. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
  4. Podáváme je s omáčkou a nastrouhaným parmezánem.