Tresky na pekáči
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
40 g |
Citronová šťáva |
25 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý celý |
5 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska aljašská |
600 g |
Víno bílé |
150 ml |
Voda pitná |
150 ml |
Vývar rybí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tresky očistíme, nařízneme podél hřbetu a vyndáme páteř. Vykuchané ryby osolíme, opepříme i zevnitř, lehce obalíme v mouce. Do máslem vymazaného pekáčku narovnáme ryby, zakapeme citronovou šťávou, zasypeme pokrájenou cibulí, přidáme pár zrnek celého pepře a bobkový list. Podlijeme vývarem, dáme zapéct. Během pečení podléváme bílým vínem a vodou. Pečeme asi 30 minut, až nám omáčka zhoustne.
- Na talířích porce ryby přelijeme omáčkou z pekáčku a posypeme posekanou petrželkou.