Tresky na pekáči

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 40 g
Citronová šťáva 25 ml
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý celý 5 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Sůl 1 kávová lžička
Treska aljašská 600 g
Víno bílé 150 ml
Voda pitná 150 ml
Vývar rybí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tresky očistíme, nařízneme podél hřbetu a vyndáme páteř. Vykuchané ryby osolíme, opepříme i zevnitř, lehce obalíme v mouce. Do máslem vymazaného pekáčku narovnáme ryby, zakapeme citronovou šťávou, zasypeme pokrájenou cibulí, přidáme pár zrnek celého pepře a bobkový list. Podlijeme vývarem, dáme zapéct. Během pečení podléváme bílým vínem a vodou. Pečeme asi 30 minut, až nám omáčka zhoustne.
  2. Na talířích porce ryby přelijeme omáčkou z pekáčku a posypeme posekanou petrželkou.