Silvestrovský ovar

Ingredience


Celer bulvový 300 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Mrkev kořen 150 g
Nové koření celé 2 ks
Pepř černý celý 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 500 g
Vepřová plec 500 g
Vepřový jazyk 4 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso i jazyky pečlivě omyjeme horkou vodou a vložíme do hrnce s vařící vodou. Přidáme koření a osolíme. Vaříme na mírnějším ohni.
  2. Asi po 30 minutách přidáme k masu očištěnou na kousky nakrájenou zeleninu, oloupanou cibuli a česnek.
  3. Když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru a dáme vychladnout. Potom maso krájíme na plátky, dáme do menšího kastrolu a přidáme trochu vývaru.