Silvestrovský ovar
Ingredience
Celer bulvový |
300 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Mrkev kořen |
150 g |
Nové koření celé |
2 ks |
Pepř černý celý |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
500 g |
Vepřová plec |
500 g |
Vepřový jazyk |
4 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso i jazyky pečlivě omyjeme horkou vodou a vložíme do hrnce s vařící vodou. Přidáme koření a osolíme. Vaříme na mírnějším ohni.
- Asi po 30 minutách přidáme k masu očištěnou na kousky nakrájenou zeleninu, oloupanou cibuli a česnek.
- Když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru a dáme vychladnout. Potom maso krájíme na plátky, dáme do menšího kastrolu a přidáme trochu vývaru.