Treska na anglický způsob

Ingredience


Brambory vařené 300 g
Máslo čerstvé 80 g
Pastinák 300 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Sůl 2 kávová lžička
Treska aljašská 600 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou tresku naporcujeme na větší kusy, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 15 minut, vyndáme z vody, osolíme, opepříme a necháme v teple. Do téže vody vložíme očištěný a pokrájený pastiňák, vodu osolíme a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
  2. Na talířích upravíme porce tresky, obložíme vařeným pastiňákem a vařenými bramborami, vše ještě zalijeme rozpuštěným máslem. Posypeme posekanou petrželkou a kostičkami uvařeného vejce natvrdo.