Treska na anglický způsob
Ingredience
Brambory vařené |
300 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pastinák |
300 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Treska aljašská |
600 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou tresku naporcujeme na větší kusy, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 15 minut, vyndáme z vody, osolíme, opepříme a necháme v teple. Do téže vody vložíme očištěný a pokrájený pastiňák, vodu osolíme a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
- Na talířích upravíme porce tresky, obložíme vařeným pastiňákem a vařenými bramborami, vše ještě zalijeme rozpuštěným máslem. Posypeme posekanou petrželkou a kostičkami uvařeného vejce natvrdo.