Kuře na rozmarýnu s olivami

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Kapary 17 g
Kuřecí prsa 1140 g
Mrkev kořen 5 ks
Olej olivový 30 ml
Olivy černé 300 g
Rozmarýn čerstvý 4 ks
Sůl 1 špetka
Víno bílé 350 ml
Vývar drůbeží 130 ml
Vývar zeleninový 130 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na jemno nasekaný česnek, kuřecí prsa nakrájená na kousky a rozmarýn.
  2. Kuře restujeme dozlatova, často mícháme po dobu 10 minut. Přilijeme suché bílé víno, vmícháme mrkev nakrájenou na kolečka. Potom přidáme scezené kapary a olivy. Dochutíme solí.
  3. Snížíme plamen na minimum, přikryjeme a necháme probublávat přibližně hodinu nebo dokud není kuře hotové a mrkev měkká. Pokud směs příliš zhoustne, přidáme trochu kuřecího nebo zeleninového vývaru, který ji zvláční.