Kuře na rozmarýnu s olivami
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Kapary |
17 g |
Kuřecí prsa |
1140 g |
Mrkev kořen |
5 ks |
Olej olivový |
30 ml |
Olivy černé |
300 g |
Rozmarýn čerstvý |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
350 ml |
Vývar drůbeží |
130 ml |
Vývar zeleninový |
130 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na jemno nasekaný česnek, kuřecí prsa nakrájená na kousky a rozmarýn.
- Kuře restujeme dozlatova, často mícháme po dobu 10 minut. Přilijeme suché bílé víno, vmícháme mrkev nakrájenou na kolečka. Potom přidáme scezené kapary a olivy. Dochutíme solí.
- Snížíme plamen na minimum, přikryjeme a necháme probublávat přibližně hodinu nebo dokud není kuře hotové a mrkev měkká. Pokud směs příliš zhoustne, přidáme trochu kuřecího nebo zeleninového vývaru, který ji zvláční.