Ryba májová marinovaná
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
20 g |
Filé z aljašské tresky |
1 kg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Ocet vinný |
1 dl |
Olej rostlinný |
2 dl |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rozmarýn sušený |
3 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Filé z tresky osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, osmažíme do růžova na rozpáleném oleji a odložíme na talíř.
- Na zbylém oleji osmažíme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme ocet, cukr a rozmarýn, asi 5 minut povaříme. Do omáčky vložíme zpátky rybu a před podáváním necháme odležet nejlepe 4-5 hodin.