Ryba májová marinovaná

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Cukr krupice 20 g
Filé z aljašské tresky 1 kg
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Ocet vinný 1 dl
Olej rostlinný 2 dl
Pepř černý mletý 3 g
Rozmarýn sušený 3 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filé z tresky osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, osmažíme do růžova na rozpáleném oleji a odložíme na talíř.
  2. Na zbylém oleji osmažíme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme ocet, cukr a rozmarýn, asi 5 minut povaříme. Do omáčky vložíme zpátky rybu a před podáváním necháme odležet nejlepe 4-5 hodin.