Rusalčiny věnečky
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Droždí |
20 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko polotučné |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
200 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Mouku smícháme se solí a rozdrobeným máslem, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto do tvaru koule, které dáme asi na dvě hodiny do studené vody.
- Když vyplave, vyválíme plát a vypichujeme kroužky, klademe na plech s pečícím papírem,potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem nebo krystalovým smíchaným s mletou skořicí.
- Pečeme v prudké toubě.