Rusalčiny věnečky

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Droždí 20 g
Máslo čerstvé 150 g
Mléko polotučné 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 200 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku smícháme se solí a rozdrobeným máslem, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto do tvaru koule, které dáme asi na dvě hodiny do studené vody.
  2. Když vyplave, vyválíme plát a vypichujeme kroužky, klademe na plech s pečícím papírem,potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem nebo krystalovým smíchaným s mletou skořicí.
  3. Pečeme v prudké toubě.