Rýžový nákyp se sardelkami
Ingredience
Květák |
250 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mozzarella |
70 g |
Rýže Basmati |
300 g |
Sardinka obecná |
150 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar rybí |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sardelky očistíme, vykucháme, odtrhneme hlavu, vyjmeme páteř, vykrojíme filátka. Květák rozdělíme na růžičky a povaříme v páře. Mozzarellu nakrájíme na kostičky. Rybí vývar uvedeme do varu.
- Rozehřejeme máslo a osmažíme rýži, kterou zalijeme bílým vínem a necháme na prudkém plameni vyvařit. Postupně přiléváme rybí vývar a za občasného zamíchání vaříme 10-12 minut.
- Rýži stáhneme z ohně a vmícháme máslo a nastrouhaný parmezán. Polovinu rýže přemístíme do máslem vymazané zapékací nádoby. Napovrch dáme na proužky pokrájená filátka sardelek, růžičky květáku, kostičky mozzarelly a nastrouhaný parmezán. Napovrch rozmístíme zbytek rýže. Nádobu dáme do předehřáté trouby na 200°C a necháme cca 15 minut, dokud povrch nezezlátne. Hotový pokrm podáváváme horký.