Česneková polévka s chlebem po francouzsku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chléb toastový |
4 plátek |
Cibule |
750 g |
Hovězí vývar základní |
1250 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrolu na másle zpěníme plátky cibule a jeden prolisovaný stroužek česneku. Pražíme je až třicet pět minut, pak přidáme mouku a pokračujeme tři minuty. Poté po částech přiléváme vývar, přivedeme ho k varu, zmírníme teplotu a směs dusíme třicet minut pod pokličkou. Polévku osolíme a opepříme.
- Polévku servírujeme v miskách s opečeným chlebem a kousky sýra.