Česneková polévka s chlebem po francouzsku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chléb toastový 4 plátek
Cibule 750 g
Hovězí vývar základní 1250 ml
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrolu na másle zpěníme plátky cibule a jeden prolisovaný stroužek česneku. Pražíme je až třicet pět minut, pak přidáme mouku a pokračujeme tři minuty. Poté po částech přiléváme vývar, přivedeme ho k varu, zmírníme teplotu a směs dusíme třicet minut pod pokličkou. Polévku osolíme a opepříme.
  2. Polévku servírujeme v miskách s opečeným chlebem a kousky sýra.