Zapékaná ryba olokliro
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 dl |
Olej olivový |
3 dl |
Parma |
1 kg |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
100 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Rozmarýn čerstvý |
3 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné rybí porce osolíme, opepříme, vložíme do vymazaného pekáčku a zalijeme citronovou šťávou. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, rozmarýn a bobkový list.
- Rozmixujeme rajčata s olejem a vínem a vzniklou omáčku vlijeme do pekáčku tak, aby byla celá ryba pokrytá. Pečeme 30 minut na 150 stupňů, hotovou rybu servírujeme na míse, zalitou vypečenou šťávou.