Zapékaná ryba olokliro

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 dl
Olej olivový 3 dl
Parma 1 kg
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 100 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Rozmarýn čerstvý 3 g
Sůl 5 g
Víno bílé 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné rybí porce osolíme, opepříme, vložíme do vymazaného pekáčku a zalijeme citronovou šťávou. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, rozmarýn a bobkový list.
  2. Rozmixujeme rajčata s olejem a vínem a vzniklou omáčku vlijeme do pekáčku tak, aby byla celá ryba pokrytá. Pečeme 30 minut na 150 stupňů, hotovou rybu servírujeme na míse, zalitou vypečenou šťávou.