Krůtí karbanátek s šalvějí
Ingredience
Česnek |
10 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Hřebíček |
3 ks |
Kardamom |
1 špetka |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
350 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Zázvor celý |
12 g |
Kořeněné máslo Ghee |
14 g |
Krůtí maso |
455 g |
Mouka mandlová |
28 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Prosciutto sušené |
6 plátek |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mletého masa dobře vmícháme šalvěj, vytvarujeme 6 karbanátků, každý zabalíme do plátku prosciutta. Zajistíme párátkem.
- Ochutíme mandlovou mouku solí a pepřem, obalíme v ní karbanátky. Zbytkem mouky můžeme karbanátky zasypat. Na pánvi rozpálíme kořeněné máslo Ghee a smažíme karbanátky 5 - 10 minut z jedné strany do zlatova, z druhé strany dalších 5 - 10 minut. Jestli jsou hotové nejlépe poznáme, když je rozřízneme.
- Kořeněné máslo Ghee:
- Ve velkém hrnci pomalu rozpustíme máslo na mírném plameni. Necháme zhnědnout, přivedeme k varu a vmícháme na hrubo posekanou cibuli, nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek, hřebíček, kurkumu, mletou skořici, muškátový oříšek a chilli koření. Zmenšíme oheň a necháme v nepřikrytém hrnci probublávat 45 minut. Mléčná usazenina dně hrnce by měla zezlátnout a máslo nahoře by naopak mělo být zprůhlednět.
- Čirou tekutinu pomalu slijeme přes jemnou gázu do misky.
- Mléčnou i jinou usazeninu odstraníme. Tekuté ghee nalijeme do sklenice. Pořádně uzavřeme a v lednici uchováváme (maximálně 2 měsíce).