Krůtí karbanátek s šalvějí

Ingredience


Česnek 10 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 1 ks
Hřebíček 3 ks
Kardamom 1 špetka
Kurkuma 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 350 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Zázvor celý 12 g
Kořeněné máslo Ghee 14 g
Krůtí maso 455 g
Mouka mandlová 28 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Prosciutto sušené 6 plátek
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mletého masa dobře vmícháme šalvěj, vytvarujeme 6 karbanátků, každý zabalíme do plátku prosciutta. Zajistíme párátkem.
  2. Ochutíme mandlovou mouku solí a pepřem, obalíme v ní karbanátky. Zbytkem mouky můžeme karbanátky zasypat. Na pánvi rozpálíme kořeněné máslo Ghee a smažíme karbanátky 5 - 10 minut z jedné strany do zlatova, z druhé strany dalších 5 - 10 minut. Jestli jsou hotové nejlépe poznáme, když je rozřízneme.
  3. Kořeněné máslo Ghee:
  4. Ve velkém hrnci pomalu rozpustíme máslo na mírném plameni. Necháme zhnědnout, přivedeme k varu a vmícháme na hrubo posekanou cibuli, nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek, hřebíček, kurkumu, mletou skořici, muškátový oříšek a chilli koření. Zmenšíme oheň a necháme v nepřikrytém hrnci probublávat 45 minut. Mléčná usazenina dně hrnce by měla zezlátnout a máslo nahoře by naopak mělo být zprůhlednět.
  5. Čirou tekutinu pomalu slijeme přes jemnou gázu do misky.
  6. Mléčnou i jinou usazeninu odstraníme. Tekuté ghee nalijeme do sklenice. Pořádně uzavřeme a v lednici uchováváme (maximálně 2 měsíce).