Vichissoise s garnáty

Ingredience


Brambory 500 g
Garnát obecný 300 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 500 ml
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 60 g
Pórek 3 ks
Sůl 5 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko, omyjeme a dáme do mísy. Přidáme olej a po špetce soli a pepře. Vše promícháme a necháme chvíli marinovat. Očistíme pórky a pokrájíme na kolečka. Oloupeme brambory a pokrájíme na kostičky. Omyjeme petrželku a nasekáme.
  2. V hrnci osmažíme na kolečka nakrájené pórky. Přidáme brambory a osmažíme. Přilijeme 1/2 1 vody, osolíme a opepříme. Vodu uvedeme do varu a cca 30 minut vaříme.
  3. Na pánev vhodíme ocásky garnátů i s marinádou a dusíme na středním plameni 2-3 minuty. Vyjmeme a necháme stranou mezi dvěma talíři, aby zůstaly teplé. Stáhneme hrnec s bramborami a pórky. Obsah hrnce propasírujeme sítem do hrnce. Přimícháme ohřáté mléko a vše uvedeme do varu.
  4. Stáhneme hrnec z ohně, vmícháme na kousky pokrájené máslo. Získaný krém rozdělíme do jednotlivých talířů, přidáme garnáty a posypeme každou porci nasekanou petrželkou.