Mušle s česnekem

Ingredience


Česnek 10 g
Chilli paprička sušená 1 špetka
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mušle slávky 1365 g
Olej olivový 60 ml
Oregano sušené 1 kávová lžička
Petržel - nať 8 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mušle nebo škeble (či jejich kombinace) omyjeme a dáme do velkého, hlubokého hrnce. Přidáme na jemno nasekanou petržel, nasekaný česnek, sůl, oregano a sušené chilli papričky. Zalijeme vodou, přidáme olej. Vaříme na mírném plameni, dokud se směs nezačne vařit.
  2. Snížíme plamen a necháme pobublávat, dokud se mušle neotevřou. Asi 3-5 minut. Rozevřeme všechny, které se neotevřely a ihned podáváme. Můžeme přidat plátek másla, který se rozpustí na mušlích.