Mušle s česnekem
Ingredience
Česnek |
10 g |
Chilli paprička sušená |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mušle slávky |
1365 g |
Olej olivový |
60 ml |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
8 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
60 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Mušle nebo škeble (či jejich kombinace) omyjeme a dáme do velkého, hlubokého hrnce. Přidáme na jemno nasekanou petržel, nasekaný česnek, sůl, oregano a sušené chilli papričky. Zalijeme vodou, přidáme olej. Vaříme na mírném plameni, dokud se směs nezačne vařit.
- Snížíme plamen a necháme pobublávat, dokud se mušle neotevřou. Asi 3-5 minut. Rozevřeme všechny, které se neotevřely a ihned podáváme. Můžeme přidat plátek másla, který se rozpustí na mušlích.