Klatovský závitek

Klatovský závitek - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Cibule 300 g
Hořčice 20 g
Hovězí maso zadní 4 plátek
Hovězí vývar základní 750 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Okurky nakládané 75 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 g
Slanina vepřová 30 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
  2. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme rozpustit. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu (nebo uzený bůček) a na kostičky nakrájené sterilované okurky, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Spojíme rozkvedlaným vejcem. Dobře promícháme.
  3. Plátky naplníme připravenou směsí a zavineme. Upevníme nití nebo párátky.
  4. Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme dorůžova na tuku, přidáme závitky, v základu je krátce opečeme a mírně podlijeme vývarem. Pod poklicí dusíme maso doměkka. Během dušení závitky obracíme a zaléváme teplým vývarem.
  5. Měkké závitky vyjmeme a zbavíme nitě nebo párátek. Vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání provaříme.
  6. Závitky podáváme přelité procezenou šťávou.