Klatovský závitek
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Cibule |
300 g |
Hořčice |
20 g |
Hovězí maso zadní |
4 plátek |
Hovězí vývar základní |
750 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Okurky nakládané |
75 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 g |
Slanina vepřová |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
- Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme rozpustit. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu (nebo uzený bůček) a na kostičky nakrájené sterilované okurky, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Spojíme rozkvedlaným vejcem. Dobře promícháme.
- Plátky naplníme připravenou směsí a zavineme. Upevníme nití nebo párátky.
- Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme dorůžova na tuku, přidáme závitky, v základu je krátce opečeme a mírně podlijeme vývarem. Pod poklicí dusíme maso doměkka. Během dušení závitky obracíme a zaléváme teplým vývarem.
- Měkké závitky vyjmeme a zbavíme nitě nebo párátek. Vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání provaříme.
- Závitky podáváme přelité procezenou šťávou.