Ježíci
Ingredience
Droždí |
20 g |
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko polotučné |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
200 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Mouku, sůl, rozdrobené máslo a kvásek smícháme a vypracujeme těsto do tvaru koule, které dáme na dvě hodiny do studené vody.
- Když těsto vyplave, vyválíme plát, vypichujeme kolečka, potřeme je bílkem a posypeme skořicí.
- Ozdobíme podélně nakrájenými mandlemi, jako bodlinky.
- Pečeme v horké troubě. Hotové ježky pocukrujeme.