Španělské fazole s treskou
Ingredience
Brambory |
60 g |
Fazole bílé |
100 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pažitka |
40 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pórek |
60 g |
Sůl |
8 g |
Treska aljašská |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazole dáme do mísy s patřičným množstvím studené vody, necháme je 12 hodin bobtnat. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka, brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Omyjeme pažitku, osušíme ji a pokrájíme.
- V pánvi osmažíme na 2 lžících oleje kolečka pórku, přidáme bramboru a rovněž ji trochu osmažíme. Přidáme fazole, zalijeme patřičným množstvím lehce osolené vody, uvedeme do varu. Na středním plameni vaříme asi 70 minut, dokud nebudou měkké. Stáhneme pánev z ohně, její obsah propasírujeme a směs dáme do stejné pánve. Omyjeme rybí plátky a pokrájíme na kousky. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, povaříme 4-5 minut v páře.
- Před podáváním propasírované fazole a zeleninu prohřejeme, je-li třeba, přilijeme trochu vody, aby měly krémovou konzistenci. Přidáme zbývající olej a špetku čerstvě mletého pepře. Vše promícháme, rozdělíme do talířů, přidáme pokrájené rybí maso, posypeme hotovou polévku pažitkou a ihned podáváme.