Minestra s mušlemi

Ingredience


Česnek 1 ks
Mušle slávky 1 kg
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 40 g
Rajčata 250 g
Sůl 5 g
Těstoviny flíčky 100 g
Víno bílé 100 ml
Vývar rybí 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, pak je hrubě nasekáme. Omyjeme petrželku a nasekáme. Oloupeme stroužek česneku a lehce podrtíme.
  2. Scedíme mušličky, vhodíme je do pánve, přilijeme lžíci oleje, polovinu bílého vína a na středním plameni je za občasného zatřesení pánví necháme pod pokličkou otevřít. Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme je do mísy. Vyhodíme skořápky a mušličky, které se neotevřely, jemně scedíme tekutinu z jejich vaření a uschováme si ji.
  3. Do pánve nalijeme zbývající olej, přidáme trochu petrželky, osmažíme stroužek česneku a vyhodíme ho. Přilijeme zbývající víno, necháme ho vyvařit. Přilijeme tekutinu z vaření mušliček a rybí vývar, přidáme rajčata, vaříme vše 6-7 minut.
  4. Mezitím uvedeme v hrnci do varu patřičné množství vody, osolíme ji, dáme do ní vařit těstoviny. Scedíme a dáme je do polévky. Pak přidáme vyloupané měkkýše a minutu je prohříváme. Polévku dosolíme, posypeme zbývající nasekanou petrželkou a podáváme.