Kuřecí na kari a smetaně
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Hrozinky |
30 g |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
700 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
60 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
80 ml |
Tymián sušený |
1 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
375 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na oleji osmahneme doměkka kousky cibule a dva prolisované stroužky česneku. Vedle si smícháme mouku a kari. Kuřecí nakrájíme na kostičky, obalíme ho v mouce, vložíme na pánev k cibuli a česneku a smažíme čtyři minuty dozlatova. Pak přidáme zbytek mouky, minutu ji smažíme, vkládáme rozinky a celou směs přikrytou povaříme patnáct minut. Poté vložíme tymián, indické koření a necháme ho pět minut, aby uvolnilo aroma. Nakonec maso odstavíme z ohně, přidáme vývar a smetanu a vše ještě chvíli ohříváme.