Kuřecí na kari a smetaně

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Garam masala 1 kávová lžička
Hrozinky 30 g
Kari koření 0.5 kávová lžička
Kuřecí prsa 700 g
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 60 ml
Smetana 12% (konzumní) 80 ml
Tymián sušený 1 polévková lžíce
Vývar drůbeží 375 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na oleji osmahneme doměkka kousky cibule a dva prolisované stroužky česneku. Vedle si smícháme mouku a kari. Kuřecí nakrájíme na kostičky, obalíme ho v mouce, vložíme na pánev k cibuli a česneku a smažíme čtyři minuty dozlatova. Pak přidáme zbytek mouky, minutu ji smažíme, vkládáme rozinky a celou směs přikrytou povaříme patnáct minut. Poté vložíme tymián, indické koření a necháme ho pět minut, aby uvolnilo aroma. Nakonec maso odstavíme z ohně, přidáme vývar a smetanu a vše ještě chvíli ohříváme.