Treska na benediktinský způsob
Ingredience
Brambory |
500 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Olej olivový |
150 ml |
Salát okurkový |
600 g |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Treska aljašská |
1 kg |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Celou tresku vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 25 minut. Scedíme a necháme okapat.
- Brambory očistíme, nakrájíme na větší kusy a vaříme 15 minut v osolené vodě.
- Maso z tresky oddělíme od kůže, zbavíme ho kostí, přidáme k uvařeným bramborám a šťouchadlem rozmačkáme. Přilijeme olej a mléko, podle chuti osolíme a vypracujeme těsto, které vložíme do vymazaného pekáčku, posypeme strouhankou a zapečeme v předehřáté troubě 10 až 15 minut, dokud povrch nezezlátne.
- Podáváme se zeleninovým salátem.