Treska na benediktinský způsob

Ingredience


Brambory 500 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 250 ml
Olej olivový 150 ml
Salát okurkový 600 g
Strouhanka 40 g
Sůl 2 kávová lžička
Treska aljašská 1 kg
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celou tresku vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 25 minut. Scedíme a necháme okapat.
  2. Brambory očistíme, nakrájíme na větší kusy a vaříme 15 minut v osolené vodě.
  3. Maso z tresky oddělíme od kůže, zbavíme ho kostí, přidáme k uvařeným bramborám a šťouchadlem rozmačkáme. Přilijeme olej a mléko, podle chuti osolíme a vypracujeme těsto, které vložíme do vymazaného pekáčku, posypeme strouhankou a zapečeme v předehřáté troubě 10 až 15 minut, dokud povrch nezezlátne.
  4. Podáváme se zeleninovým salátem.