Zelný salát s ananasem a hroznovým vínem

Ingredience


Ananas 250 g
Hroznové víno 50 g
Med včelí 1 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 60 ml
Zelí kysané 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kysané zelí nadrobno nakrájíme, hroznové víno omyjeme a zbavíme zrnek, ananas oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky. 2 plátky ananasu necháme stranou a zbylé nakrájíme na kostičky. Vše promícháme v míse.
  2. Rozšleháme víno, med a olivový olej, osolíme a opepříme. Vmícháme do salátu.
  3. Před podáváním necháme salát asi 20 minut rozležet.