Smažené tofu se salátem

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 200 ml
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Řeřicha 1 hrst
Salát hlávkový 0.25 ks
Sezam - semena 5 polévková lžíce
Sójové výhonky 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr sójový - Tofu 300 g
Vejce slepičí 1 ks
Žemle tuková 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tofu nakrájíme na 8 plátků, osolíme a opepříme. Plátky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a v sezamu.
  2. V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme obalené tofu dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat.
  3. Žemle rozkrojíme a nasucho mírně opečeme. Spodní polovinu obložíme omytými listy salátu, na plátky nakrájenými rajčaty a na nudličky nakrájenou paprikou. Přidáme řeřichu, sójové výhonky a smažené tofu. Přiklopíme druhou polovinou žemle a podáváme.