Smažené tofu se salátem
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
200 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Řeřicha |
1 hrst |
Salát hlávkový |
0.25 ks |
Sezam - semena |
5 polévková lžíce |
Sójové výhonky |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr sójový - Tofu |
300 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tofu nakrájíme na 8 plátků, osolíme a opepříme. Plátky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a v sezamu.
- V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme obalené tofu dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat.
- Žemle rozkrojíme a nasucho mírně opečeme. Spodní polovinu obložíme omytými listy salátu, na plátky nakrájenými rajčaty a na nudličky nakrájenou paprikou. Přidáme řeřichu, sójové výhonky a smažené tofu. Přiklopíme druhou polovinou žemle a podáváme.