Provensálská treska

Ingredience


Cibule 120 g
Olej olivový 80 ml
Olivy černé 120 g
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 5 ks
Rýže dušená 600 g
Sůl 1 kávová lžička
Treska aljašská 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tresku zbavíme kůže a naporcujeme na větší kusy. Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme je jadérek a pokrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli a smažíme, dokud cibule nezačne růžovět. Přidáme rajčata, porce ryby, špetku pepře, půlky oliv bez pecek, papriky a sůl. Přiklopíme a podusíme 20 minut.
  3. Podáváme s dušenou rýží.