Provensálská treska
Ingredience
Cibule |
120 g |
Olej olivový |
80 ml |
Olivy černé |
120 g |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
5 ks |
Rýže dušená |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska aljašská |
800 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tresku zbavíme kůže a naporcujeme na větší kusy. Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme je jadérek a pokrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.
- Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli a smažíme, dokud cibule nezačne růžovět. Přidáme rajčata, porce ryby, špetku pepře, půlky oliv bez pecek, papriky a sůl. Přiklopíme a podusíme 20 minut.
- Podáváme s dušenou rýží.