Lilek na česneku a bylinkách

Ingredience


Bazalka 3 polévková lžíce
Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Citronová šťáva 40 ml
Kmín celý 1 kávová lžička
Lilek 1 kg
Olej stolní 5 ml
Omáčka sójová 20 ml
Voda pitná 145 ml
Zázvor mletý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky rozpůlíme, pokapeme olejem rozkrojenou stranu, na teflonové pánvi je osmažíme dozlatova a vyjmeme.
  2. Do pánve dáme tři prolisované stroužky česneku, mletý zázvor, kmín, chilli koření, 20 ml vody a smažíme je, až česnek změkne. Přidáme omáčku, šťávu a 125 ml vody. Směs přivedeme k varu, vložíme lilek a povaříme deset minut doměkka.
  3. Lilky na talíři ozdobíme kousky bazalky.