Lilek na česneku a bylinkách
Ingredience
Bazalka |
3 polévková lžíce |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Citronová šťáva |
40 ml |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Lilek |
1 kg |
Olej stolní |
5 ml |
Omáčka sójová |
20 ml |
Voda pitná |
145 ml |
Zázvor mletý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky rozpůlíme, pokapeme olejem rozkrojenou stranu, na teflonové pánvi je osmažíme dozlatova a vyjmeme.
- Do pánve dáme tři prolisované stroužky česneku, mletý zázvor, kmín, chilli koření, 20 ml vody a smažíme je, až česnek změkne. Přidáme omáčku, šťávu a 125 ml vody. Směs přivedeme k varu, vložíme lilek a povaříme deset minut doměkka.
- Lilky na talíři ozdobíme kousky bazalky.