Grilovaný platýz s bylinkovým sýrem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cuketa |
2 ks |
Nové koření mleté |
1 špetka |
Olej rostlinný |
30 ml |
Platýz - filety |
600 g |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
2 špetka |
Sýr krémový |
4 polévková lžíce |
Sýr Parmezán |
20 g |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvedeme do varu zeleninový vývar s bobkovým listem, vložíme omyté filety a povaříme je zvolna asi 5 minut. Rybu vyjmeme do zapékací mísy.
- Čerstvý sýr promícháme s prolisovaným česnekem a lístky čerstvého tymiánu.
- Filety potřeme bylinkovým sýrem a posypeme nastrouhaným parmazánem. Grilujeme v troubě pod grilem asi 10 minut.
- Omyté cukety a rajčata nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a vše podusíme na oleji asi 7 minut. Osolíme a přidáme citronovou šťávu a nové koření.
- Filety upravíme na talíře spolu se zeleninou a pokrm ozdobíme snítkou tymiánu.