Grilovaný platýz s bylinkovým sýrem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cuketa 2 ks
Nové koření mleté 1 špetka
Olej rostlinný 30 ml
Platýz - filety 600 g
Rajčata 4 ks
Sůl 2 špetka
Sýr krémový 4 polévková lžíce
Sýr Parmezán 20 g
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Vývar zeleninový 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvedeme do varu zeleninový vývar s bobkovým listem, vložíme omyté filety a povaříme je zvolna asi 5 minut. Rybu vyjmeme do zapékací mísy.
  2. Čerstvý sýr promícháme s prolisovaným česnekem a lístky čerstvého tymiánu.
  3. Filety potřeme bylinkovým sýrem a posypeme nastrouhaným parmazánem. Grilujeme v troubě pod grilem asi 10 minut.
  4. Omyté cukety a rajčata nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a vše podusíme na oleji asi 7 minut. Osolíme a přidáme citronovou šťávu a nové koření.
  5. Filety upravíme na talíře spolu se zeleninou a pokrm ozdobíme snítkou tymiánu.