Tresčí pomazánka

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 1200 g
Mléko plnotučné 200 ml
Olej olivový 750 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 2 kávová lžička
Treska aljašská 1 kg
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z ryby použijeme 1 kg filetů bez kůže a kostí. Filety povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme a necháme okapat.
  2. Na hlubší pánvi rozpálíme 250 ml olivového oleje, přidáme vařenou tresku a vařečkou mícháme, až se maso spojí s olejem a rozpadne se. Zmírníme oheň na minimum, přilijeme půl litru oleje, horké mléko, přidáme trochu pepře a prolisovaný česnek. Pánev stáhneme z plotny a mícháme, dokud se vše spolu nespojí. Hotová pomazánka má konzistenci kaše.
  3. Necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem.