Tresčí pomazánka
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
1200 g |
Mléko plnotučné |
200 ml |
Olej olivový |
750 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
2 kávová lžička |
Treska aljašská |
1 kg |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Z ryby použijeme 1 kg filetů bez kůže a kostí. Filety povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme a necháme okapat.
- Na hlubší pánvi rozpálíme 250 ml olivového oleje, přidáme vařenou tresku a vařečkou mícháme, až se maso spojí s olejem a rozpadne se. Zmírníme oheň na minimum, přilijeme půl litru oleje, horké mléko, přidáme trochu pepře a prolisovaný česnek. Pánev stáhneme z plotny a mícháme, dokud se vše spolu nespojí. Hotová pomazánka má konzistenci kaše.
- Necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem.