Kuře na fících

Ingredience


Cibule 1 ks
Fíky čerstvé 1000 g
Koriandr mletý 1 špetka
Kuře 1000 g
Oříšky piniové 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fíky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, omytá rajčata nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.
  2. Očištěné a omyté kuře potřeme solí a pepřem a rozdělíme na 8 dílů.
  3. Do předem namočeného římského hrnce vložíme fíky a potom kuře. Posypeme rajčaty, cibulí a piniovými oříšky. Osolíme a okořeníme pepřem a koriandrem. Zalijeme vývarem a dusíme přikryté asi 90 minut.
  4. 10 minut před koncem dušení pokličku odstraníme.
  5. Pokrm ozdobíme lístky petrželky.