Zapečená zelenina se sýrem a žampiony
Ingredience
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko plnotučné |
180 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
100 g |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Tykev |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
340 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tykev zbavíme semen, nakrájíme na kousky, pokapeme polovinou oleje a pečeme ji v pekáči asi dvacet pět minut doměkka.
- V osolené vodě povaříme květák, scedíme ho, z vývaru si uschováme 180 ml a na zbytku oleje osmažíme plátky žampionů pět minut.
- Na másle vaříme dvě minuty mouku a pepř, vmícháváme vývar z květáku. Po třech minutách přidáme i mléko. Deset minut směs povaříme, pak ji odstavíme z ohně, přidáme hořčici a nastrouhaný sýr. Popřípadě podle chuti koření.
- Tykev smícháme s květákem a rozdělíme je do čtyř ohnivzdorných misek. Na zeleninu poklademe houby a zalijeme je omáčkou. Povrch posypeme sýrem a pečeme je třicet pět minut.