Zapečená zelenina se sýrem a žampiony

Ingredience


Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Květák 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mléko plnotučné 180 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olej olivový 60 ml
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Čedar 100 g
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Tykev 1 ks
Žampiony čerstvé 340 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tykev zbavíme semen, nakrájíme na kousky, pokapeme polovinou oleje a pečeme ji v pekáči asi dvacet pět minut doměkka.
  2. V osolené vodě povaříme květák, scedíme ho, z vývaru si uschováme 180 ml a na zbytku oleje osmažíme plátky žampionů pět minut.
  3. Na másle vaříme dvě minuty mouku a pepř, vmícháváme vývar z květáku. Po třech minutách přidáme i mléko. Deset minut směs povaříme, pak ji odstavíme z ohně, přidáme hořčici a nastrouhaný sýr. Popřípadě podle chuti koření.
  4. Tykev smícháme s květákem a rozdělíme je do čtyř ohnivzdorných misek. Na zeleninu poklademe houby a zalijeme je omáčkou. Povrch posypeme sýrem a pečeme je třicet pět minut.