Okoun s citronem

Ingredience


Citrony 3 ks
Majoránka 10 g
Okouník mořský 1200 g
Oregano čerstvé 10 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 1 kg
Vaječný bílek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Okouny vykucháme, necháme jim však šupiny a promyjeme je důkladně pod tekoucí vodou. Osušíme, osolíme je a opepříme zevnitř i zvenčí a do břišní dutiny každé ryby vložíme po snítce majoránky a oregana.
  2. Promícháme hrubou sůl a bílky a polovinu směsi rozprostřeme do velkého pekáče, do směsi vložíme ryby a na každou umístěte několik plátků citronu. Ryby zcela zakryjeme zbývající směsí soli s bílky, navrch dáme opět několik plátků citronu a pekáč dáme na 30 minut do trouby předehřáté na 250 °C. Pak pekáč vytáhneme z trouby, odstraníme horní vrstvu soli a hotové ryby podáváme na stůl.