Pstruzi po bretaňsku

Ingredience


Hřebíček 2 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Petržel - nať 10 g
Pstruh 1 kg
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pstruhům oškrábeme šupiny a vykucháme je, odřízneme jim hlavu, vyjmeme páteř a případně i další kosti. Dobře je promyjeme. Jemně nasekáme petrželku.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme 30 g másla, vhodíme do něho hřebíčky a smažíme na něm 15 minut jako kniha rozevřené pstruhy. V polovině smažení je opatrně obratíme a osolíme. Nakonec je přemístíme na servírovací mísu a udržujeme teplé.
  3. Přidáme do pánve zbývající máslo, rozehřejeme ho, vyhodíme hřebíčky, máslo se šťávou za občasného zamíchání několik minut povaříme, nakonec zaprášíme moukou. Takto získanou omáčkou přelijeme pstruhy a ihned je podáváme na stůl.