Pstruzi po bretaňsku
Ingredience
Hřebíček |
2 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Petržel - nať |
10 g |
Pstruh |
1 kg |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pstruhům oškrábeme šupiny a vykucháme je, odřízneme jim hlavu, vyjmeme páteř a případně i další kosti. Dobře je promyjeme. Jemně nasekáme petrželku.
- Ve velké pánvi rozehřejeme 30 g másla, vhodíme do něho hřebíčky a smažíme na něm 15 minut jako kniha rozevřené pstruhy. V polovině smažení je opatrně obratíme a osolíme. Nakonec je přemístíme na servírovací mísu a udržujeme teplé.
- Přidáme do pánve zbývající máslo, rozehřejeme ho, vyhodíme hřebíčky, máslo se šťávou za občasného zamíchání několik minut povaříme, nakonec zaprášíme moukou. Takto získanou omáčkou přelijeme pstruhy a ihned je podáváme na stůl.