Parmice na víně

Ingredience


Citronová šťáva 25 ml
Máslo čerstvé 80 g
Olej olivový 40 ml
Parmice 800 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 10 g
Šalotka 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 100 ml
Vývar rybí 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Parmice zbavíme šupin, na hřbetě nařízneme od hlavy až k ocasu, osolíme, opepříme, potřeme olejem a ugrilujeme z obou stran.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou šalotku a půl minuty orestujeme. Podlijeme vínem, vývarem, osolíme, opeříme a vmícháme ještě lžíci másla. Povaříme 10 minut.
  3. Parmice upravíme na talíře, přelijeme vinnou omáčkou, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme posekanou petrželkou.