Parmice na víně
Ingredience
Citronová šťáva |
25 ml |
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej olivový |
40 ml |
Parmice |
800 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Šalotka |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar rybí |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Parmice zbavíme šupin, na hřbetě nařízneme od hlavy až k ocasu, osolíme, opepříme, potřeme olejem a ugrilujeme z obou stran.
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou šalotku a půl minuty orestujeme. Podlijeme vínem, vývarem, osolíme, opeříme a vmícháme ještě lžíci másla. Povaříme 10 minut.
- Parmice upravíme na talíře, přelijeme vinnou omáčkou, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme posekanou petrželkou.